top of page

Selimiye


Selimiye

***Selimiye Marmaris'e bağlı küçük balıkçı köyü...Balıkçılık ve köy kavramları yerli halk için hala anlamını korumaktadır ancak turizm ve gezginler için cennet koyları olan harika bir tatil beldesidir kendisi. İsmini ise Osmanlı Padişahı 1. Selim'den almaktadır bu şirin köy. Marmaris’in tursitleri çekmesi etkisiyle bugünlere bozulmadan kendini koruyarak gelebiliştir. Diğer tatil beldelerine göre de turist profili de biraz farklıdır. Bundaki en büyük etken yat ve tekne kullanıcılarının burayı elit bir durak olarak görmesidir. Kalabalıklardan uzak, kafa dinleyebileceğiniz kaliteli koylarda ve mekanlarda zaman geçirebileceğiniz harika bir durak olarak özetleyebiliriz.


*** Nasıl Gidilir: Selimiye’nin çok kalabalıkları çekmemesindeki önemli bir nedeni de tabiki yoludur. Selimiye’ye gitmek için Marmaris’ten geçmek şart. Bu nedenle ulaşım için Navigasyonlarımızı önce Marmaris’e ayarlıyoruz. Bozburun yarımadası içinde bulunduğundan Datça – Bozburun yönüne doğru devam ediyoruz. Orhaniye’ye vardığımızda Selimiye tabelasını görüp rotamızı çeviriyoruz. Marmaris Selimiye arası yaklaşık 45 km. ancak virajlardan dolayı bu yolu öyle çok hızlı almak mümkün değildir. Marmaris’ten toplu ulaşımla da Selimiye’ye cüzi miktarlarla ulaşmamız mümkündür.


*** Ne yapılır:

***Selimiye Sahili: Selimiye’de ilk yapılacak aktivite sahil yürüyüşüdür. Sahi yürüyüşünden de aktivitemi olur demeyin. Çünkü Selimiye’nin sahili çok uzun olmamakla beraber o kadar kaliteli ve güzel mekanları barındırıyor ki şaşıracaksınız. Hatta inanması güç ama bu köyde Macro Center var. Sahil şeridi sizi yormayacak kadar kısa ancak dükkanlara girip çıkmaktan yorulabilirsiniz. Bir çok hediyelik eşya dükkanının yanında harika restoranların şık masaları da aynı sahilde sizi karşılayacaktır. Eğer bizim gibi kum olmayan sahilleri ve berrak suları seviyorsanız mekanların önünde bulunan şezlong-şemsiye kiralayıp burada yüzebilirsiniz. Mekanlar müşteri profili de göze alındığında biraz pahalı gelebilir. O nedenle fiyat sorarak faydalanmanızı öneririz. Zaten her mekanın en fazla 5-6 şezlongu olduğundan sizinle rahatlıkla ilgileneceklerdir. Bazı mekanlar ise belli limit harcamalarınıza şezlonglarını ücretsiz kullandırıyorlar bilginize…



*** Tekne Turu: Bu konuda seçenekler çok geniştir. İster bireysel küçük bir tekne kiralayabilir, isterseniz de toplu olarak müşteri alan teknelerde yerinizi alarak Selimiye koylarını ve Kamelya Adasını keşfedebilirsiniz. Bu ada da yer alan küçük bir manastır da ziyaret edilebilir. Tekne turlarında ise emin olun Türkiye’nin en temiz ve berrak denizlerinde yüzeceksiniz. Emel Sayın Koyu, Diş Adası, Aşk Adası, Bencik Koyu birkaç uğranılan nokta. İnstagram’dan da görsellere bakmalısınız. Ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınızdır. Coğrafi yapısı nedeniyle hem dalgasız hem de yerleşim yerlerine uzaklığı sebebi ile çok temiz sular sizi bekliyor.

*** Kız Kumu: Aslında tam olarak Selimiye’nin içinde olana bir yer değil Selimiye’ye gelirken Orhaniye tarafında o meşhur hikayenin eserini görebilirsiniz. Denizin ortasında bir um yığını ve o kum yığınının efsanesi sizi karşılayacak. İsterseniz bu doğa harikası üzerinde yürüyebilirsiniz. Sıcakladığınız zaman ise yapılacak çok basit 2 m sağa ya da sola yürüdüğünüzde derin sulardasınız.


*** Turgut Şelalesi: Buralara kadar gelmişken içeresinde yüzüp serinleyebileceğiniz bir şelale arıyorsanız uğrayabilirsiniz. Ancak öyle metrelerce yüksekten akan sular, derin havuzlar beklemeyin. Vaktiniz varsa Mayıs – Haziran da tercih etmenizi öneririz. Hem sular daha fazla ve berrak hem de kalabalıklardan uzak oluyor.

***Dalış: Merakınız var ise bu berrak suları bulmuşken dalış yapabilirsiniz. Birkaç dalış merkezi ve kaliteli eğitmenler var. Su altı dünyası için harika bir seçenek olabilir.

*** Eğer arabanızla geldiyseniz ve konaklama niyetiniz yoksa mutlaka Selimiye’yi tepeden görebilecek birkaç noktaya arabanızı sürün. Yokuşları çıktıkça harika pansiyonları göreceksiniz. Arkanızı dönüp manzaraya baktığınızda ise her tarafı kapalı adete bir göl görüntüsü oluşturan, durgun sulara sahip o harika manzara karşılayacak sizi.



Ne Yenir: Selimiye’de birkaç mekân ön plana çıkıyor. Ama biz önce tatlılardan başlayalım. Sahili hemen giriş kısmında bulunan Ceri Cafe hem harika tatlıları hem de hoş dekorasyonu ile ön plana çıkan bir mekân. Kesinlikle bir kahve-tatlı ikilisini deneyin derim. Limonatasını da geçmeyelim tabi. Diğer mekanlar ise;

· Loca Restoran (Aynı zamanda otel olan mekanın restoran kısmıdır, burayı harika kılan en önemli etken ise kuşkusuz manzara ve kalite)

· Hidayet’in Yeri (Eğer İskele üstünde Rakı-Balık keyfi olsun isterseniz)

· Badem Mantı ( Yaz- kış fark etmez ben mantıcıyım diyenlere)

· Piano ( Hem plajını kullanmak için hem de kaliteli akşam müziği için)

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Post: Blog2_Post

Subscribe Form

Thanks for submitting!

05062882870

©2020, travelortravel tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page