top of page

Yedigöller

Yedigöller:


*** Ünü Türkiye sınırlarını aşmış bir doğa harikası milli park.Her açıdan mükemmel bir destinasyon. Bir doğa severin tatil rotası çizdiğinde arayıp da bulacağı her ayrıntının tek bir yerde toplanması kadar mükemmel ne olabilir.


Nasıl Gidilir : Aslında yedigöller için birkaç alternatif var ancak biz kolay ve yolu daha sağlıklı olan seçenekleri öncelikle tanıtalım. İstanbul, İzmir, Ankara ya da çevre illerden Yedigöller’e gelecekler ilk hedef olarak Bolu’yu hedef alacaklar. Bolu’ya vardıklarında yol bitti sanmayın. Çünkü asıl zahmet buradan sonra başlıyor. Bolu merkezi geçtikten sonra Ankara tarafında Yedigöller tabelasını görüp sapıyoruz. Buradan sonra bizi yaklaşık 45 km’lik bir yol bekliyor. Ooo ne olacak yarım saate oradayız diye düşünmeyin . Çünkü ilk 10 km yol güzel ancak sonraki yaklaşık 35 km’lik yol hem rakım farkları hem virajlar dolayısıyla ortalama 30-40 km /h hızlarla anca alabiliyoruz. Yol son yıllarda yapılmış olsa da virajlara bir çözüm yok tabi ki. Yolumuz asfalt bazı noktalarda dar bölgelerden geçiyoruz. Rakım olarak yükseklere çıktığımız için bahar mevsimleri de olsa dikkatli olmakta fayda var. Buzlanma yapabiliyor. Hızlı kullanmaktan ve dikkatsizlikten kaçınmamız gereken bir yol.




Macera severseniz, arabanıza güveniyorsanız ve Zonguldak (Karadeniz ) tarafından Yedigöller'e ulaşmak isterseniz Yığılca güzergahını kullanabilirsiniz yaklaşık 50-60 km lik bir periyotta bir çok köy, zirve, orman, akarsu ve baraj gölü ile yolunuzu şenlendirebilirsiniz. Ancak yolun bir kısmı asfalt bir kısmı toprak bir kısmında ise toprak dahi olmayan taş yollardan geçiyorsunuz. Harika bir güzergah doğa severlerin bu güzergahı kullanmasını tekrar tavsiye ederiz.



Bir başka güzergahta Devrek- Yazıcık üzerinden yapılıyor. Bizim bu yolla ilgili tecrübemiz bulunmuyor.

Özel araç dışında toplu ulaşım yoktur. Güzergah çok kalabalık olduğu için otostop şansınızı deneyebilir ya da özel tur şirketlerinden birine rica ile atlayabilirsiniz.


Ne yapılır:

***Yadigöller 1965 yılında miili park statüsüne alınmıştır. Bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl vardır. İsterseniz kamp yapabilir, isterseniz bungalov evlerde konaklama yapabilirsiniz. Fotoğraf tutkunlarının sonbaharda ziyaret etmesini tavsiye ederiz. Yapraklar ormanın zeminini ve göllerin üstünü kaplayarak harika manzaralar oluşturuyor.



Milli park içerisinde ateş yakmak yasak. Ancak belli bölgelerde hazırlanan alanlarda ateş yakabilirsiniz. Bir çok yürüyüş rotası, kamp alanı, şelale ve görsel şölen sizi bekliyor. Bölge aynı zamanda araştırmalar için de kullanılıyor. Nesli tükenme tehlikesi olan bir çok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Vahşi hayvan tehlikesine karşı orman içerisinde genellikle ses çıkararak yürümeniz tavsiye ediliyor. Öyle ki orman içlerinde ses yaparak yürümeniz konusunda uyarı tabelaları bulunmakta.


Ne Yenir:

*** Yedigöller de ufak çaplı bir tesis olsa da tek alternatifiniz alabalıktır. Onun haricinde yiyeceğinizi, içeceğinizi yanınızda götürmelisiniz. Bu kimimiz için çok zahmetli olsa da yedigölleri tercih eden kitle ise bu durum için ordadır.

Comments


Post: Blog2_Post

Subscribe Form

Thanks for submitting!

05062882870

©2020, travelortravel tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page